Klubben

Ett gäng skånska piloter startade i januari 2009 Sveriges första klubb med flygskola som bedriver flygutbildning och friflygning på moderna lätta gyroplan (gyrokopter, gyrocopter, autogyro, autogiro) samt roderstyrda ultralätta flygplan (UL-B) och ultralätta tyngdpunktstyrda trikar (UL-A). Sedan etableringen har klubben vuxit till ledande gyrokopterklubb med skolning i Skandinavien. Vi har bästa tänkbara serietillverkade lätta gyroplan med vilka vi skolar och friflyger året runt.

Som ideell organisation har klubben möjlighet att erbjuda sina medlemmar och flygintresserade flygning till självkostnadspris. Tack vare att vi är många i klubben hamnar priset på en bråkdel av de kostnader som ägare av privata flygplan är tvungna att betala. Detta öppnar en ny möjlighet för flygentusiaster som hittills bara har drömt om att kunna flyga helikopter, gyroplan, trike eller flygplan.

Vi är stationerade på ESMI Sövde flygplats utanför Sjöbo. Vår tanke är att ambulera i hela Skåne och flyga där intresse finns. Ett sådant koncept är möjligt tack vare gyroplans extremt avancerade flygegenskaper och höga säkerhet, i kombination med en positiv och öppen inställning hos våra medlemmar.

Alla flygintresserade är välkomna att kontakta oss för info om klubben och skolningen samt bokning av flyglektioner.