Prova på att flyga gyrokopter

Tänk dig att glida över Skåne på 400 meters höjd och njuta av utsikten från kust till kust. Och tänk dig sen att göra det nercabbat, långsamt flygande över landskapet som Nils Holgersson på sin gås. Eller upp emot 160 km/h som på en flygande motorcykel. Precis det kan du få uppleva genom att ta en provlektion hos oss!

Så här berättar en som gjort det.

Vare sig du vill ta en provlektion själv eller ge bort en flygupplevelse till någon annan är första steget att beställa ett värdebevis på en flyglektion.

Välj mellan att flyga tandem i öppen cockpit, eller sida-vid-sida i en stängd. De öppna maskinerna är trevliga och pigga och lämpliga för att uppleva maximalt med spänning och för att få den genuina gyrokopterkänslan. Tack vare toppmodern utrustning inklusive hörlurar med effektiv bullerdämpning och eluppvärmda kläder kan vi flyga komfortabelt året runt. I en stängd maskin, Cavalon, åker man i en bekväm och tyst resemaskin med uppvärmd cockpit.

Gyrokopter med stängd cockpit, AutoGyro Cavalon

Observera att på grund av flygmaskinernas maximalt tillåtna vikt får passagerare vid provflygning väga max 110 kg. För skolning gäller maximal vikt 100 kg.

Beställning och leverans

När du beställer värdebeviset fyller du i namnet på provflygaren. Om du vill kan du skriva in ett personligt meddelande vilket kan vara trevligt om det ska ges bort som presentkort. Leverans sker med e-post efter betalning. Du kan välja att betala med swish eller plusgiro. Betalar du med swish får du värdebeviset omedelbart, annars när betalningen är mottagen. När du fått värdebeviset kontaktar du oss via e-post eller telefon för att boka tid för flygningen. Värdebevis bör helst beställas minst en vecka innan önskat flygtillfälle. Om det är brådskande, om du vill säkerställa flygtid innan beställning eller om du har frågor kan du ringa oss eller skicka e-post först.

Om du är ovan datoranvändare eller inte har tillgång till Swish eller bankkonto, du får gärna ringa oss på tel. nr. 0736-636089 (Numret tar ej SMS). Räkna dock att manuell hantering av beställningar kommer att debiteras 50 kr extra.

Våra presentkort är giltiga i sex månader eller tolv månader för presentkort köpta efter 20 April 2021. Återköp är inte möjligt. Man kan dock förlänga giltighetstiden med tolv nya månader mot en administrativ avgift på 200 kr. Samma gäller för namnbyte på presentkortet.

Var gärna kreativ och meddela oss via kommentarsrutan i beställningsblanketten om det är något särskilt du vill ha. Vi är öppna för förslag.

Vad händer under flygningen?

Hela upplevelsen varar i ca 1,5 timmar. Själva flygningen tar ca. en timme.

Innan flygningen går man genom en briefing där man får överblick över flygningens grundprinciper. I luften får man själv flyga och prova på alla normala flygmanövrer med instruktörens stöd. Det går utmärkt att fotografera och filma från gyrokopter.

Efter flygningen får ni gärna stanna och umgås med oss på fältet så länge ni vill. Det finns studsmatta och grill.

Kontakta oss om du vill flyga med större grupp eller läs om företagsflygning och kontakta oss för prisförslag.