Presentkort och prova på

Vare sig du vill ge bort en flygupplevelse till någon annan eller ta en provlektion själv är första steget att beställa ett presentkort.

  • 1 900 kr för en timme i öppen cockpit
  • 2 300 kr för en timme i stängd cockpit

Beställ presentkort här

En gyrokoptertur är den perfekta gåvan. Tänk dig att glida över Skåne på 400 meters höjd och njuta av utsikten från kust till kust. Gyrokoptern kan flyga långsamt över landskapet, som Nils Holgersson på sin gås, eller upp emot 160 km/h som en flygande motorcykel.

Gyrokopter med öppen cockpit, AutoGyro MTO Sport eller Magni M16C

Välj mellan att flyga tandem i öppen cockpit, eller sida-vid-sida i en stängd. De öppna maskinerna är trevliga och pigga och lämpliga för att uppleva maximalt med spänning och för att få den genuina gyrokopterkänslan. Tack vare toppmodern utrustning inklusive hörlurar med effektiv bullerdämpning och eluppvärmda kläder kan vi flyga komfortabelt året runt. I en stängd maskin, Cavalon, åker man i en bekväm och tyst resemaskin med uppvärmd cockpit.

Gyrokopter med stängd cockpit, AutoGyro Cavalon

Funderar du på flygcertifikat? Prova på!

Vill du bli gyrokopterpilot och kunna använda klubbens maskiner när du själv vill? Köp ett presentkort till dig själv och ta en provlektion i vår öppna skolningsmaskin. Om du därefter påbörjar utbildning räknas flygtiden från prova-på-passet som första lektionen i utbildningen. Du får också rabatt på årsmedlemskap i klubben.

Observera att på grund av flygmaskinernas maximalt tillåtna vikt gäller maxvikt 110 kg för passagerare vid provflygning. För skolning gäller maximal vikt 100 kg.

Vad händer när du beställt presentkort

När du fyller i formuläret för att beställa presentkort får du välja mellan levererans per epost eller vanlig post. När du fått presentkortet följer du anvisningarna för att betala avgiften till klubbens plusgirokonto. Därefter kontaktar du oss via epost eller telefon för att boka tid för flygningen. Presentkort bör helst beställas minst en vecka innan flygtillfället. Om det är brådskande eller om du har frågor kan du ringa oss eller skicka epost.

Var gärna kreativ och meddela oss via kommentarsrutan i beställningsblanketten om det är något särskilt du vill ha. Vi är öppna för förslag.

Våra presentkort är giltiga i sex månader. Tiden kan förlängas genom att man kontaktar oss via e-post.

Vad händer under flygningen?

Hela upplevelsen varar i ca 1,5 timmar varav själva flygningen tar en timme. Under den tiden hinner man till exempel

  • Flyga längs Fyledalen över vackra Natura 2000 områden till Ales stenar
  • Flyga till Malmö och runda Turning torso
  • Flyga till Sturup och pröva att landa på en internationell flygplats

Innan flygningen går man genom en briefing där man får överblick över flygningens grundprinciper. I luften får man själv flyga och prova på alla normala flygmanövrer med instruktörens stöd. Det går utmärkt att fotografera och filma från gyrokopter.

Efter flygningen får ni gärna stanna och umgås med oss på fältet så länge ni vill. Det finns studsmatta och grill.

Kontakta oss om du vill flyga med större grupp eller läs om företagsflygning och kontakta oss för prisförslag.