Prova på att flyga gyrokopter

Tänk dig att glida över Skåne på 400 meters höjd och njuta av utsikten från kust till kust. Och tänk dig sen att göra det nercabbat, långsamt flygande över landskapet som Nils Holgersson på sin gås. Eller upp emot 160 km/h som på en flygande motorcykel. Precis det kan du få uppleva genom att ta en provlektion hos oss!

Så här berättar en som gjort det.

Vare sig du vill ta en provlektion själv eller ge bort en flygupplevelse till någon annan är första steget att beställa ett värdebevis på en flyglektion.

Välj mellan att flyga tandem i öppen cockpit, eller sida-vid-sida i en stängd. De öppna maskinerna är trevliga och pigga och lämpliga för att uppleva maximalt med spänning och för att få den genuina gyrokopterkänslan. Tack vare toppmodern utrustning inklusive hörlurar med effektiv bullerdämpning och eluppvärmda kläder kan vi flyga komfortabelt året runt. I en stängd maskin, Cavalon, åker man i en bekväm och tyst resemaskin med uppvärmd cockpit.

Gyrokopter med stängd cockpit, AutoGyro Cavalon

Observera att på grund av flygmaskinernas maximalt tillåtna vikt gäller maxvikt 110 kg för passagerare vid provflygning. För skolning gäller maximal vikt 100 kg.

När du fyller i formuläret för att beställa värdebeviset får du välja mellan levererans per epost eller vanlig post. När du fått presentkortet följer du anvisningarna för att betala avgiften till klubbens plusgirokonto. Därefter kontaktar du oss via epost eller telefon för att boka tid för flygningen. Presentkort bör helst beställas minst en vecka innan flygtillfället. Om det är brådskande eller om du har frågor kan du ringa oss eller skicka epost.

Var gärna kreativ och meddela oss via kommentarsrutan i beställningsblanketten om det är något särskilt du vill ha. Vi är öppna för förslag.

Våra presentkort är giltiga i sex månader. Tiden kan förlängas genom att man kontaktar oss via e-post.

Vad händer under flygningen?

Hela upplevelsen varar i ca 1,5 timmar varav själva flygningen tar en timme. Under den tiden hinner man till exempel

Innan flygningen går man genom en briefing där man får överblick över flygningens grundprinciper. I luften får man själv flyga och prova på alla normala flygmanövrer med instruktörens stöd. Det går utmärkt att fotografera och filma från gyrokopter.

Efter flygningen får ni gärna stanna och umgås med oss på fältet så länge ni vill. Det finns studsmatta och grill.

Kontakta oss om du vill flyga med större grupp eller läs om företagsflygning och kontakta oss för prisförslag.